En gård utanför Järna drabbades av en brand under söndagen. Tre byggnader brann ner.
En gård utanför Järna drabbades av en brand under söndagen. Tre byggnader brann ner. - Foto: Pontus Lundahl / TT

Många tåg försenade efter brand söder om Stockholm

Tågtrafiken söder om Stockholm rullar sakta igen, efter att en brand nära spåren i Södertälje i flera timmar stoppade den.


Två bränder pågår i ungefär samma område, i närheten av Järna i Södertälje. Den ena började i en ladugård nära järnvägen och spred sig till flera byggnader. Den andra är en separat skogsbrand en bit därifrån.

— Korna var utsläppta och varken djur eller människor är skadade, säger Anders Sessler, insatsledare vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Inledningsvis på söndagseftermiddagen stoppades tågtrafiken helt mellan Södertälje och Flen, men sedan 18-tiden rullar tågen långsamt i så kallad "siktfart". Enligt Trafikverket är det förseningar i trafiken mellan Stockholm och Göteborg, Malmö, Norrköping, Linköping samt Katrineholm.

Vid 19-tiden hade räddningstjänsten två stationer kvar på plats vid ladugården och tre vid skogsbranden, för att stoppa spridning i den torra marken. Två helikoptrar inkallade från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap hjälpte till med att vattenbomba.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!