De tre tonåringar som anhölls efter knivbråket i Eskilstuna har släppts på fri fot. Arkivbild.
De tre tonåringar som anhölls efter knivbråket i Eskilstuna har släppts på fri fot. Arkivbild. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

Anhållna pojkarna efter knivbråket har släppts – misstankarna kvarstår

De tre tonåringar som anhölls efter knivbråket i Eskilstuna har släppts på fri fot, men misstankarna mot dem kvarstår. Enligt åklagaren tyder ingenting på att slagsmålet var gängrelaterat.


Enligt Maria Lindstedt Estberg saknades tillräckliga skäl att begära de tre pojkarna häktade. Alla tre nekar till brott.

— Händelsen kommer att fortsätta utredas som grov misshandel, säger åklagaren Maria Lindstedt Estberg till TT.

— Brottsmisstanken kvarstår i nuläget, vi är fortfarande tidigt i utredningen så vi får se var vi hamnar, säger hon.

Hon berättar att en teknisk undersökning ska göras, de ska kolla på övervakningsfilmer, telefoner ska kollas och fler telefoner ska genomsökas. 

Två allvarligt skadade

Det stora bråket inträffade mitt på dagen i torsdags utanför Munktellarenan i Eskilstuna i samband med en friluftsdag där ett 80-tal niondeklassare deltog.

Under knivbråket, som många blev vittnen till, skadades fyra elever i 15-årsåldern. Enligt region Sörmland är två av pojkarna allvarligt skadade och har opererats, men deras hälsotillstånd bedöms som stabilt. De andra två eleverna fick mer lindriga skador.

Senare samma dag greps tre pojkar som senare anhölls, misstänka för försök till mord. En av dem är 15 år gammal, de andra två är 17 år gamla.

Inte gängrelaterat

Enligt Maria Lindstedt Estberg finns det ingenting som talar för att bråket skulle vara gängrelaterat.

— I nuläget har jag inga uppgifter om att de som var inblandade har koppling till något kriminellt nätverk. Det verkar mer vara kompisgäng som har drabbat samman.

Efter dagens förhör börjar samtidigt bilden klarna om vad som låg bakom det stora slagsmålet, menar Maria Lindstedt Estberg.

— Men det är ingenting som jag vill gå ut med, säger hon.

Åklagaren utesluter inte att fler personer kan komma att frihetsberövas.

— Det var ett stort bråk med många inblandade, så det kan bli fler misstänka.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!