Mannen döms nu till fängelse.
Mannen döms nu till fängelse. - Foto: Johan Nilsson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Hotade ambulanspersonal med luftpistol – döms till fängelse

En person döms till ett år och fyra månaders fängelse efter att ha hotat två sjuksköterskor, rapporterar Vårdfokus. Den dömde ska även betala skadestånd till sjuksköterskorna på 20 000 kronor vardera och på 10 000 kronor till en polis.


En ambulans beordrades i oktober i fjol till en adress i Södertälje efter ett larm om att en person mådde psykiskt dåligt.

Hotade ambulanspersonal med luftpistol

Personen vägrade följa med till en psykiatrisk akutmottagning och hotade de båda sjuksköterskorna med ett pistolliknande föremål.

Även polisen som tillkallades hotades med det som senare visade sig vara en luftpistol.

Personen nekar till brott och anser sig ha saknat uppsåt och ha befunnit sig i ett sömnliknande tillstånd efter att ha intagit läkemedel och alkohol. Enligt Vårdfokus motsägs detta av sjuksköterskornas vittnesmål.

TT
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Tonåringar i rätten för hängningsmord

Indien ber kanadensiska diplomater resa hem

Indien har gjort klart att ett fyrtiotal kanadensiska diplomater måste lämna landet inom en vecka, uppger källor till Financial Times.

Svag krona gör statsskulden dyrare

Den svaga kronan gör den svenska statsskulden högre. För att minska valutarisken säljer Riksgälden svenska kronor, men statens bank tror inte att det ska pressa kronans värde.

Expert: Svårt för Armenien att överge Ryssland

Över 100 000 flyktingar från Nagorno-Karabach, en ilsken opposition som kräver hans avgång och en alltmer sviktande relation med Armeniens främsta allierade. Premiärminister Nikol Pasjinjan tvingas nu balansera mellan Ryssland och väst.

Höga odds för upptäckter om rymdens mysterier

Pyttesmå partiklar eller listiga material tros ha större chans att ge årets fysikpris än avlägsna galaxer och rymdmysterier. Tidigast klockan 11.45 i dag vet vi vem som tilldelats årets Nobelpris i fysik.

Lärare döms – sparkade elev i skrevet

1 timme sedan
En biologilektion på en gymnasieskola i Uppsala spårade ur i november förra året. Läraren tappade helt kontrollen över den stökiga lektionen och det slutade med att han sparkade en elev i skrevet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.