Vid sextiden på morgonen den 29 december hittades en kraftigt medtagen kvinna på en grusväg i utkanten av Malmö. Arkivbild.
Vid sextiden på morgonen den 29 december hittades en kraftigt medtagen kvinna på en grusväg i utkanten av Malmö. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna släpades efter traktor – åtalad man har släppts

Den 56-årige mannen misstänks ha bundit fastkvinnan vid en traktor och sedan kört med hennes kropp släpande efter fordonet på en gård i utkanten av Malmö. Efter rättegången släpptes den häktade mannen fri i väntan på dom.


— Om tingsrätten hade övervägt att fälla honom för mordförsök då tror jag inte att de hade släppt honom, säger mannens försvarsadvokat Anders Elison.

Troligtvis kommer dock 56-åringen att dömas för någon form av brott, säger advokaten.

— Han döms sannolikt för någonting och då blir det väl i sådana fall ett misshandelsbrott, säger Anders Elison.

Mordförsök med traktor i Malmö

Det var under mellandagarna i fjol som kvinnan ska ha blivit släpad efter en traktor. Hon lämnades kvar ute under natten och hittades under morgonen den 29 december kraftigt nedkyld. Kvinnan ska ha drabbats av hjärtstopp och hud hade skrapats av kroppen.

Mannen har suttit häktad sedan nyårsafton. Åklagaren ville efter onsdagens förhandling ha mannen fortsatt häktad på grund av bland annat flyktfara, men rätten valde att häva häktningen.

— Han har suttit häktad jättelänge, så en stor del av straffet är möjligtvis avtjänat, säger Anders Elison.

När åtal väcktes var grov misshandel åklagarens alternativa yrkande.

Domen kommer den 21 juni.

TT
/
/
Senaste nytt

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

Permobil-bunden kund kunde inte komma ut ur Coop: "Man är ju kund som alla andra"

På en Coop-butik i Västerås kan inte rullstolsbundna, människor med permobiler och barnvagnar ta sig ut utan personalens hjälp.

Minst 20 döda i bussolycka i Italien

Minst 20 personer har omkommit sedan en buss fallit från en bro i Venedig i Italien på tisdagskvällen, rapporterar lokala medier.

"Katastrofalt" besked för SAS-aktieägarna

SAS-aktien avnoteras från börsen. 137 000 svenskar får nu se sitt värde gå upp i rök. "Katastrofalt", enligt Aktiespararnas vd Joacim Olsson.

Sommarens extremväder bakom tågförseningar

1 timme sedan
Preliminära siffror för juni–augusti visar att 86,7 procent av de svenska persontågen kom fram i tid under sommaren. Det är en minskning på 3,2 procentenheter jämfört med samma period förra året, enligt Trafikverket.

Polisen rapporterar om brand, Malmö

1 timme sedan
"Sorgenfri. Brand i fordon.", skriver polisen på sin hemsida.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.