Är du trött på att bli myggbiten? Här är fem tips som kanske skulle kunna fungera.
Är du trött på att bli myggbiten? Här är fem tips som kanske skulle kunna fungera. - Foto: Lennart Nygren/TT & Johan Nilsson/TT

Trött på myggbett? Här är 5 OVANLIGA tips – som kanske fungerar

Att skydda sig mot myggbett på sommaren är viktigt för att undvika obehag och möjliga sjukdomar. Utöver de mer klassiska metoderna finns även ovanligare tips att testa.


När sommaren är här följer också myggorna med den vilket i sin tur resulterar i många myggbitna ben. Det finns många husmorsknep och generella tips för hur du ska hålla ben och armar fria från kliande bett.

Men faktum är att det även finns mer ovanliga, och kanske rent av mer "annorlunda" tips, som åtminstone kan vara värda att testa. 

Nyheter24 listar här fem enklare, men ovanligare, tips som du kan testa i sommar – och se om de fungerar. 

Ät vitlök

Vissa människor hävdar att om man äter vitlök kan det avskräcka myggor. Vitlökens doft kan spridas genom din hud och få myggor att hålla sig på avstånd. 

Det är dock viktigt att notera att forskningen kring detta är begränsad och individuella resultat kan variera.

Applicera äppelcidervinäger

Gnugga lite äppelcidervinäger på utsatta områden av huden. Vissa människor har rapporterat att det kan minska mängden myggor runt dig och lindra klåda från bett. 

Se till att du inte har några öppna sår eller irriterad hud innan du applicerar äppelcidervinägern.

Använd eteriska oljor

Vissa eteriska oljor, som citronella, lavendel eller pepparmynta sägs ha en avskräckande effekt på myggor. Blanda några droppar av oljan med en basolja, som till exempel kokosolja, och applicera på huden. 

Var försiktig med att använda starka eteriska oljor på barn och gravida kvinnor.

Här är växterna att plantera som myggen hatar

Testa myggskyddande kläder 

Det finns kläder som är speciellt designade för att vara myggavvisande. Dessa kläder är vanligtvis behandlade med ett kemiskt medel som avskräcker myggor. Det kan vara ett effektivt sätt att skydda stora delar av kroppen från bett.

Använd en myggfälla 

En myggfälla kan vara en ovanlig men effektiv lösning för att locka och fånga myggor. Dessa fällor använder sig av lockmedel eller ljus för att locka myggor och fånga dem inuti en behållare.

Det är viktigt att komma ihåg att även om dessa tips kan vara intressanta att testa, finns det ingen garanti för att de fungerar för alla eller i alla situationer. Det är alltid bra att komplettera med de mer traditionella metoderna för att maximera skyddet mot bett.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!