Hundratals studentbostäder släpps på populära studieorten.
Hundratals studentbostäder släpps på populära studieorten. - Foto: Stella Pictures/Janerik Henriksson/TT

I dag kommer antagningsbeskedet – här finns studentbostäderna

Brist på studentbostäder avskräcker många blivande studenter från att söka till vissa orter. Men på en populär ort förväntas ett stort antal bostäder till i höst.


Den 12 juli kommer antagningsbesked för höstens universitetsutbildningar. Först nu, som antagen student, har man möjlighet att söka studentbostad.

Enligt en rapport från Ungdomsbarometern i våras valde 25 procent av alla studenter bort lärosäten på grund av oro för att inte hitta boende. Särskilt på de stora studieorterna, skriver Dagens Nyheter.

Antalet lediga studentbostäder kan dock skilja sig väsentligt även i de populära studieorterna. Tisdagen den 11 juli fanns färre än 100 lediga studentbostäder i Stockholm hos Bostadsförmedlingen, medan AF Bostäder i Lund har gått ut med att de kommer ha 900 bostäder till studenter i höst, rapporterar Sydsvenskan.

Henrik Krantz som är vd på AF Bostäder i Lund känner sig trygg inför hösten och säger att de står ovanligt bra rustade i år. För närvarande består kön till deras studentbostäder av omkring 10 000 personer. Men låt dig inte avskräckas av siffran.

– I den kön står de som redan har bostad och vill ha en förändring, kanske flytta ihop med någon eller byta av någon annan anledning, säger han till Sydsvenskan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!