Båda presidenterna mötes under Nato-toppmötet i Vilnius, en dag efter att Turkiet gav grönt ljus till Sverige för att bli Natos 32:a medlem.
Båda presidenterna mötes under Nato-toppmötet i Vilnius, en dag efter att Turkiet gav grönt ljus till Sverige för att bli Natos 32:a medlem. - Foto: Susan Walsh/AP/TT

Biden gratulerar Erdogan efter Nato-beskedet

USA:s president Joe Biden gratulerar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan efter måndagens överenskommelse som öppnar för dörren för ett svensk Nato-medlemskap.


"President Biden gratulerar President Erdogan till den överenskommelse han nått med Sveriges statsminister Kristersson och Natos generalsekreterare Stoltenberg om att skicka Sveriges anslutningsprotokoll till Nato till parlamentet för ratificering", skriver Vita huset i ett uttalande.

De båda presidenterna mötes på tisdagen under Nato-toppmötet i Vilnius och diskuterade bland annat USA och Turkiets bilaterala samarbete.

"De har också diskuterat regionala frågor av gemensamt intresse, bland annat deras varaktiga stöd för Ukraina och vikten av att bevara stabiliteten i Egeiska havet", skriver Vita huset.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!