Tullen i Helsingborg hittade i våras 342 kilo cannabis som lastats på en lastbil i Spanien. Arkivbild.
Tullen i Helsingborg hittade i våras 342 kilo cannabis som lastats på en lastbil i Spanien. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Lastbilschaufför smugglade 342 kilo cannabis – värt 40 miljoner kronor

Tullen i Helsingborg hittade 342 kilo cannabis under en lastbilstrailers golv, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Lastbilschauffören har nu åtalats för synnerligen grov narkotikasmuggling.


Tulltjänstemännen tyckte att den 53-årige lastbilschauffören verkade vara disträ och gjorde en fördjupad kontroll av hans lastbil. I lastutrymmet fanns pellets och, under trailerns golv, 342 kilo cannabis till ett uppskattat värde i missbrukarledet på cirka 40 miljoner kronor.

Chauffören har erkänt smugglingsförsöket. Han var lovad 8 000 euro i ersättning, pengar han hade tänkt att använda till vård av sin sjuka hustru. Narkotikan hade lastats på lastbilen i närheten av Malaga i Spanien och var den skulle lastas av skulle chauffören få reda när han passerat svenska gränsen.

Rättegång har hållits och dom faller 21 juli.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oväntat stort försäljningsbakslag för Ericsson

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent i mars, jämfört med samma månad 2023.

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

1 timme sedan
Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.