Vid koranbränningen utanför en moské tidigare i somras fick polisen kalla in förstärkning från hela landet till Stockholm för att hantera eventuella stökigheter. Under torsdagens demonstration är det Stockholmspolisen som ska stå för ordningen.
Vid koranbränningen utanför en moské tidigare i somras fick polisen kalla in förstärkning från hela landet till Stockholm för att hantera eventuella stökigheter. Under torsdagens demonstration är det Stockholmspolisen som ska stå för ordningen. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

Tillstånd beviljat för ny koranbränning: "Kommer gå alldeles utmärkt"

Polisen har beviljat en ansökan om en allmän sammankomst utanför Iraks ambassad i Stockholm på torsdag. I ansökan står det att man vill bränna koranen och den irakiska flaggan.


Polisen säger att de har haft en bra dialog med alla inblandade och att de är ordentligt förberedda.

— Utifrån hotbilden tar vi ut en resurs och det kommer att gå alldeles utmärkt, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Två personer ska delta i demonstrationen. Personen bakom ansökan säger till TT att det är samma personer som tidigare i somras brände en koran utanför en moské i Stockholm.

Den koranbränningen gav upphov till kraftiga reaktioner i muslimska länder. 57 av dem har krävt att koranen ska skyddas av internationell lag.

I Irak ledde koranbränningen till demonstrationer och att Sveriges ambassad i Bagdad stormades.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!