När kommer sommarsolen tillbaka?
När kommer sommarsolen tillbaka? - Foto: Johan Nilson/TT och Frank Augstein AP/TT

Meteorologen svarar: Då återvänder sommaren

Sommaren har kantats av skiftande väder med både extremvärme och storm. De senaste dagarna har det varit mycket nederbörd i landet. Nyheter24 har talat med SMHI om när vi kan förvänta oss lite ljusglimtar.


Sommaren började med extrem hetta och mycket sol. Men bortsett från veckorna av värme och sol har en stor del av juli och augusti kantats av regn och mulet väder. Tvärtom från vad många trodde skulle bli en upprepning av sommarvärmen 2018.

Men än är inte sommaren över. Nyheter24 har talat med jourhavande meteorolog på SMHI som är positiv till att det grå vädret kommer att vända.

Under torsdagskvällen kommer lågtrycket att börja avta över Svealand vilket kommer medföra mindre regn och skurar. I norr kan man fortsatt uppleva regn och även inslag av åska.

– Solen kommer alltid tillbaka. Det ser ut som att det redan på fredag kan lätta på flera håll och bli lite solglimtar, säger SMHI:s jourhavande meteorolog.

Lågtrycket upphör

Även i helgen kan det förväntas en del sol som dock kan varvas med både moln och regn.

och sen vidare ini helgen att det är lite mer varierande väder med både en del sol, och en del moln och regn beroende på vilka delar av landet man tittat på. Då ska väl ändå resterna av det här lågtrycket börja fyllas ut och börja avta helt.

Varierat väder nästa vecka

SMHI säger att det detaljerna inte är på plats för nästa vecka än. De kan dock meddela att det i nuläget ser ut att bli perioder med en del sol, som varvas med moln och skurar.

– Jag tror att vi säkert kan få längre soliga perioder på många håll i landet i närtid, säger SMHI till Nyheter24.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!