Männen greps på Landvetters flygplats, då de var på väg att lämna landet för att ansluta sig till IS, enligt hovrätten. Arkivbild.
Männen greps på Landvetters flygplats, då de var på väg att lämna landet för att ansluta sig till IS, enligt hovrätten. Arkivbild. - Foto: Björn Larsson Rosvall/ TT

Dömd IS-sympatisör fick vikariera på fritids

En 41-årig man har fått vikariera på ett fritidshem i Göteborg, tre månader efter att han avtjänat sitt straff i ett uppmärksammat mål där han mot sitt nekande dömts för den så kallade rekryteringslagen, skriver Expressen.


Mannen och hans bror dömdes för att ha försökt att ansluta sig till terrorgruppen IS och greps i februari förra året på Landvetters flygplats.

Mannen kunde trots domen lämna in ett blankt utdrag ut belastningsregistret, då den typ av brott han dömts för inte tillhör de brott som omfattas i utdrag som ska visas upp i skolans värld, något som Sydsvenskan tidigare rapporterat om.

41-åringen säger sig själv vara omedveten om att domen inte fanns med. Han nekar fortfarande till brott.

”Jag resonerar väl allmänt att man inte är olämplig att arbeta som vikarie eller andra jobb bara för att man är dömd", skriver han i ett sms till Expressen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!