Polis på plats efter en skottlossning på Lönngården i Malmö på söndagskvällen. Enligt polisens hemsida skall en person anträffats skadad. 
Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
Polis på plats efter en skottlossning på Lönngården i Malmö på söndagskvällen. Enligt polisens hemsida skall en person anträffats skadad. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090 - Foto: Johan Nilsson/TT

Man död – sköts ihjäl på öppen gata i centrala Stockholm

Den man som sköts på en gata i Vasastan i centrala Stockholm har dött, uppger polisen. Han avled på sjukhus efter skjutningen som skedde sent på onsdagskvällen.


Polisen uppger att privatpersoner gav första hjälpen innan mannen fördes till sjukhus. Han var svårt skadad och avled kort därefter på det sjukhus han tagits till.

Mannen är enligt polisen i 20-årsåldern och anhöriga är underrättade om skjutningen.

– Han ska ha varit ensam när han sköts men det finns en del vittnen till händelsen, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Ingen gripen för skjutning i Vasastan

Polisen har inte kunnat gripa någon gärningsperson, men polisen beskriver utgångsläget som bra i och med att det finns många vittnen och polisen var tidigt på plats.

Den förundersökning som inletts gäller nu mord och grovt vapenbrott.

Polisen arbetade vid midnatt fortfarande på brottsplatsen med spårsäkring och dörrknackning. Ingen misstänkt gärningsman har ännu gripits, men flera personer har kontrollerats.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!