Polisen larmades till adressen i Norrköping där flertalet skott avlossats.
Polisen larmades till adressen i Norrköping där flertalet skott avlossats. - Foto: Magnus Andersson/TT

Två unga kvinnor och en man häktas efter skottlossningen i Norrköping

Två unga kvinnor har häktats efter skottlossningen i Norrköping i torsdags förra veckan. Kvinnorna, 19 respektive 21 år, häktas misstänkta för medhjälp till försök till mord och grovt vapenbrott, rapporterar Norrköpings Tidningar.


En 17-årig kvinna släpps däremot på fri fot av Norrköpings tingsrätt, men är fortsatt misstänkt för vapenbrott.

Ytterligare en person, en man i 20-årsåldern, har begärts häktad.

Sköt genom lägenhetsdörr i Hageby

Polisen fick in larmet vid 8-tiden i torsdagsmorse, efter att en person hade hört en smäll som lät som skottlossning i området Hageby. På plats fann polisen skotthål i en lägenhetsdörr till en bostad.

De fyra greps senare samma dag.

Kvinnan som bor på adressen skadades inte. Hon är enligt SVT:s uppgifter mamma till en av de svenska medborgare som gripits i Turkiet efter en uppmärksammad skottlossning i Istanbul tidigare i september.

TT
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Lite uppåt på Asienbörserna

Kraftig brand i flerbostadshus i Ringarum

1 timme sedan
En kraftig brand bröt ut i ett flerbostadshus med omkring nio lägenheter i Ringarum i Valdemarsviks kommun under natten till torsdagen.

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

1 timme sedan
När ett stort brunt djur dök upp tvekade inte älgjägaren. Han sköt, och djuret föll dött ned. Men det visade sig vara en förrymd häst, och jägaren är djupt ångerfull.

Biden oroad för Ukrainastödet

1 timme sedan
Det är inte bara EU och Ukraina som undrar hur USA:s omfattande stöd till Ukraina kommer att påverkas efter röran som uppstått efter det representanthuset avsatt sin egen talman. Ja, det oroar mig, säger USA:s president Joe Biden till reportrar om kongresskaoset och vad det kan betyda för Ukrainastödet.

Flyger extremhögt – undviker överhettning

2 timmar sedan
Hittills har ingen kunnat förklara varför vissa långflyttande fåglar söker sig till extrema höjder – fem till åtta kilometer upp i luften. Men nu tror sig svenska forskare ha löst gåtan.

Man skjuten i Haninge – två gripna i taxi

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern sköts i Brandbergen i Haninge söder om Stockholm under natten till torsdagen. Kort därefter greps två misstänkta män i 20-årsåldern i en taxi i norra Stockholm.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.