Tolv personer fördes till sjukhus efter en brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Bredäng i södra Stockholm natten mot söndagen.
Tolv personer fördes till sjukhus efter en brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Bredäng i södra Stockholm natten mot söndagen. - Foto: Stockholm blåljus/TT

Tolv till sjukhus efter brand i Stockholm

En brand utbröt under natten i ett flerfamiljshus i Bredäng i södra Stockholm. Flera personer har förts till sjukhus.


— Tolv personer har förts till sjukhus, och skadeläget är oklart, säger Roger Sverndal på Storstockholms brandförsvar, till SVT Nyheter Stockholm.

Ett 40-tal personer fick evakuera, enligt Storstockholms brandförsvar.

Branden bedöms ha börjat i en lägenhet på fjärde våningen och larmet om den kom in vid 01.30-tiden natten till söndagen.

Polisen har, enligt presstalespersonen Towe Hägg, inledningsvis rubricerat det hela som misstanke om allmänfarlig vårdslöshet.

Branden bedömdes vid tretiden vara under kontroll, men en stor insats har arbetat på plats, enligt Storstockholms brandförsvar.

Personal från bland annat socialtjänsten hos Stockholms stad är på plats. De som evakuerats har samlats på ett ställe och det kan bli fråga om att försöka hitta tillfälliga bostäder.

Bedömningen är att det inte finns någon person kvar i huset i som kan ha kommit till skada.

TT
/
SVT
/
/
Senaste nytt

Nyfödd dog – sjukhus gjorde fel 25 gånger

Tankesmedja: Ukraina behöver "slaktardrönare"

Krigsvetarna vid den brittiska tankesmedjan Rusi tror inte på någon ukrainsk motoffensiv under 2024. Ukraina behöver först rekrytera, utbilda och utrusta soldater.

Skrapade rutan för dåligt – riskerar 12 4000 kronor i böter

En 21-årig man i Uddevalla körde bil utan att ha skrapat rutan. Nu har han åtalats för vårdslöshet i trafiken och riskerar böter på 12 400 kronor.

Chipjättens nya fabrik: "Inleder renässans"

Den taiwanesiska chiptillverkaren TMSC, som står för hälften av världens chip och förser företag som Apple och Nvidia med halvledare, har invigt en ny fabrik i Japan.

Tre kvinnor mördade på bordell i Österrike

Tre kvinnor hittades på fredagskvällen döda på en bordell i Österrikes huvudstad Wien. En 27-årig man har gripits, misstänkt för dåden, uppger polisen.

Barn till sjukhus efter krock söder om Torsby – E45 avstängd

Flera personer, däribland barn, har förts till sjukhus efter att två bilar krockat söder om Torsby i Värmland på väg E45. Totalt sex personer färdades i bilarna. I en av bilarna satt en barnfamilj.