Moderaternas partiledare Ulf Kristersson håller tal då partiet inleder sin partistämma i Umeå.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson håller tal då partiet inleder sin partistämma i Umeå. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Kristersson: Vi får inte vara naiva

Moderatledaren och statsminister Ulf Kristersson varnar svenskarna för att nu vara naiva. Vi måste skydda Sverige, svenska liv och svenska intressen. Vi får inte vara naiva. Varken i kampen mot terrorismen eller mot gängen. Vi ska skydda allt det som vi håller kärt, säger han.


Ulf Kristersson kommer direkt till partistämman i Umeå från en minneshögtid i Bryssel, där två svenska fotbollssupportrar dödades i en terrorattack tidigare i veckan.

— Vi möts i en påtagligt mörk tid. Inte sedan andra världskriget har Sverige, svenskar och svenska intressen varit utsatta för så många och så stora hot, säger han.

— Det tillitsfulla, frimodiga, toleranta och internationellt respekterade Sverige som vi älskar. Det hotas och angrips av utländska terrorister – som begår vidriga brott mot svenska medborgare.

Kristersson säger att han förstår att många svenskar nu är oroliga och rädda, frustrerade och arga.

Men svaret måste vara att värna det fria och demokratiska samhället, säger han.

— Vi tänker stå upp för – och stå fast vid – våra egna värderingar. De värderingar som definierar vilka vi är och vill vara. Vi kommer inte ändra oss. Det är inte vi som ska anpassa oss efter dem, säger Kristersson.

TT
/
/
Hot
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!