Sahlin på bussturné i Mälardalen

Socialdemokraterna försöker höja temperaturen i EU-valet.


Partiledaren Mona Sahlin ska besöka 19 kommuner fram till valet.

I morse körde en inhyrd Årebuss med nya stickers in till trottoaren utanför partihögkvarteret på Sveavägen 68. "Mona Sahlin på turné" stod det nu längs bussens sida.

Utanför porten stod utkommenderat fotfolk i röda t-tröjor med "Mona for President" tryckt under en svartvit bild på Sahlin. Ett band med dragspel och trumpet underhöll medan rosor delades ut, och affischer paraderades.

När Sahlin och EU-valets kandidater visade sig utbröt jubel och applåder.

Men partiledaren värjer sig från associationerna till amerikanska valrörelser och undertonen av partiets grundläggande men länge ignorerade krav på att införa republik i Sverige.

– Jag nöjer mig med att bli statsminister, säger Sahlin till TT inför avresan.

– Tanken är att det är så många som säger att de inte vet att det är val. Vi vill visa att det är val varenda dag framöver. I dag besöker vi fyra städer, och jag kommer att åka till 19 kommuner fram till valet. Såhär allvarligt tar vi på valet, säger hon.

Turnén tar Sahlin, Marita Ulvskog, Olle Ludvigsson, Göran Färm, Åsa Westlund och de andra till Eskilstuna, Västerås, Köping och Örebro under måndagen.

– Inte förrän klockan 21 den 7 juni avbryter vi den resa vi drar i gång nu, säger Ulvskog till partikamraterna innan bussen styr ut i trafiken.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!