Ingen ny SVT-partiledardebatt om EU

I ett brev till SVT kräver tre borgerliga partisekreterare ny EU-debatt.


Tre borgerliga partisekreterare är missnöjda med senaste partiledardebatten och vill i ett brev till Sveriges Television (SVT) ha en ny debatt med bara EU-frågor.

Men där hugger de i sten.

– Femtio procent av debatten handlade om EU-frågor och det tycker inte jag är felaktiga proportioner i en debatt som handlade om hela den ekonomiska krisen och blockbildningen, säger Jan Axelsson, programdirektör för nyheter och sport på SVT, till TT.

Partiledardebatten i SVT i söndags har fått Erik Ullenhag, Anders Flanking och Lennart Sjögren - partisekreterare i folkpartiet, centerpartiet och kristdemokraterna - att skriva till Axelsson. De anser att EU-frågorna, inför EU-parlamentsvalet den 7 juni, fick för lite prioritet och föreslår därför en ny debatt med bara EU-frågor.

Men SVT sände senaste partiledardebatten i riksdagen, vilken också går i repris. Vidare ska de olika partiernas förstanamn på EU-listorna mötas i SVT-debatt. Även statsminister Fredrik Reinfeldt, moderaterna, och socialdemokraternas ledare Mona Sahlin ska EU-debattera i SVT - och SVT har också haft mycket sändningar från EU-parlamentet, påpekar Axelsson.

– Jag känner mig inte träffad av det här.

TT: Det blir ingen partiledardebatt om bara EU-frågor?

– Det finns inget behov av det, av de här skälen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!