Polisen fick tidigt på lördagsmorgonen larm om att ett misstänkt farligt föremål hittats utanför ett radhus i Glasberga i Södertälje. Arkivbild.
Polisen fick tidigt på lördagsmorgonen larm om att ett misstänkt farligt föremål hittats utanför ett radhus i Glasberga i Södertälje. Arkivbild. - Foto: Mickan Palmqvist/TT

Misstänkt farligt föremål utanför radhus i Södertälje

Ett område i Glasberga i Södertälje har spärrats av efter att polisen klockan 03.11 natten mot lördagen fick larm om att ett misstänkt farligt föremål hittats utanför ett radhus. De boende i radhuset har evakuerats.


— Nationella bombskyddet har precis kommit dit och ska göra en bedömning av föremålet, säger polisens presstalesperson Per Fahlström strax före klockan fem på morgonen.

Polisen håller på med dörrknackning i området och undersöker om det kan finnas material i övervakningskameror som kan vara relevanta för den vidare utredningen.

Per Fahlström säger att det ännu är för tidigt att säga om händelsen är kopplad till den senaste tidens våldsvåg.

— Vi arbetar som vanligt med att i utrednings- och underrättelsearbetet titta på motivbild och om det finns kopplingar till andra brott, säger Fahlström.

Händelsen utreds som försök till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!