Kraftigt snöfall väntas på flera håll i landet.
Kraftigt snöfall väntas på flera håll i landet. - Foto: Mats Andersson/ TT

Snösmocka på väg: Här blir det det 30 centimeter snö och kraftig vind

Det kraftiga snöfallet och vinden längs kusten i Västerbotten fortsätter under tisdagen. Även delar av Uppsala och Stockholm län får kraftigt snöfall.


— Där vi väntar oss allra störst konsekvenser är i Västerbottens kustland, där kombinationen av hård vind och mycket snö gör att vi utfärdar en orange varning, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI.

Under dygnet kan det komma 15 till 30 centimeter snö och i området blir det mycket begränsad framkomlighet på vägar, särskilt i öppna landskap som inte har hunnit snöröjas. Till havs i norra kvarken blåser till storm i byarna och vissa av byarna kan nå in till kusten.

— Längs hela Norrlandskusten, från Piteåtrakten ner till Gävle, kommer också att ha kraftigt snöfall som inte ska förringas, säger Erik Höjgård-Olsen.

Avtar något under onsdagen

Snöfallet förväntas tillta under eftermiddagen och kvällen. Det fortsätter även under onsdagen men avtar då något.

Den som befinner sig i Lapplandsfjällen ska vara försiktig på grund av kraftig vind och ovana besökare avråds från att ge sig ut på fjället. Det kan vara svårt att förflytta sig och de finns risk för förfrysning.

TT
/
/
Senaste nytt

Protester när Sharif valdes till premiärminister

Har du fått det här mejlet? Nu varnar Försäkringskassan

Nu går Försäkringskassan ut och varnar allmänheten. Ett bluffmejl har gått ut till privatpersoner. I mejlet erbjuds elstöd för 2024, något som Försäkringskassan inte gör.

Vd: Vi vill bryta uran i Sverige

Regeringen och Sverigedemokraterna vill riva upp uranförbudet i Sverige. Ett bolag flaggar redan för att man vill bryta uran om stoppet hävs. Vi vill vara en uranproducent, säger Aura Energys vd Andrew Grove.

Dålig arbetsmiljö på jobbet? Då måste du göra det här

Att jobba övertid är inte helt ovanligt men för många kan det vara en extra börda att ha en chef eller kollega som ofta kräver fortsatt arbete även om dagen är slut. Nyheter24 har pratat med juristen på Akademikerförbundet SSR som ger sina bästa råd och tips på hur du då ska agera.

Drönare nedskjuten i Finska viken

1 timme sedan
Ryssland sköt ned en drönare i Finska viken, cirka 40 kilometer utanför S:t Petersburg, på lördagskvällen, rapporterar Ilta-Sanomat med hänvisning till ryska medier.

Fruktade smittor på väg – men ingen övervakar

1 timme sedan
Invasiva myggarter närmar sig Sverige – med fruktade virus som zika, dengue och nilfeber i bagaget. Men ingen har koll på var, om och när de dyker upp. De vektorburna virussjukdomarna står och knackar på dörren, men det finns inga avsatta medel för övervakning, säger myggforskare Anders Lindström.