Helsingborg en natt i maj 2022: Polisens kriminaltekniker undersöker en bil med skador på Ragnvallagatan i Helsingborg efter att mannen skjutits till döds. Arkivbild.
Helsingborg en natt i maj 2022: Polisens kriminaltekniker undersöker en bil med skador på Ragnvallagatan i Helsingborg efter att mannen skjutits till döds. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Sex åtalas för mord i bostadsområde

Våren 2020 sköts en man ihjäl i bostadsområdet Ragnvalla i Helsingborg. Nu åtalas sex män – med koppling till grov organiserad brottslighet – för mord.


Polis larmades av flera uppringare om skottlossning i bostadsområdet strax före midnatt den 20 maj 2020. På en parkeringsplats hittades en skjuten man i 20-årsåldern.

Han fördes till sjukhus, men avled senare av sina skador. Drygt tre år senare åtalas sex män, som suttit häktade, för en rad brott. Samtliga åtalas misstänkta för mord, och flera av dem åtalas bland annat även för mordförsök, förberedelse till mord samt grovt narkotikabrott, enligt Helsingborgs tingsrätt.

Männen ska vara en del av den organiserade kriminaliteten i nordvästra Skåne och de nätverk som står för den allra grövsta brottsligheten, alltså det dödliga våldet, har polisen i nordvästra Skåne tidigare uppgett för TT.

Flera av dem har under förundersökningen suttit i i fängelse för andra brott.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

3 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

igår 22:42
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

igår 22:30
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.