Ett kommunalråd i Karlskrona har polisanmälts för förtal av en partikollega och en förundersökning har inletts, rapporterar SVT. Arkivbild.
Ett kommunalråd i Karlskrona har polisanmälts för förtal av en partikollega och en förundersökning har inletts, rapporterar SVT. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Utredning mot kommunalråd efter ryktesspridning

En förundersökning har inletts mot kommunalrådet Bengt Jönsson (KD) i Karlskrona, som polisanmälts för förtal av en partikollega.


Partikollegan lämnade sina uppdrag inom Kristdemokraterna i Karlskrona efter en konflikt med Bengt Jönsson. Enligt interna partidokument, som SVT Nyheter Blekinge tagit del av, ska kommunalrådet ha spridit rykten dels om att partikollegan misskött sitt jobb utanför politiken, dels om att han skulle varit "elak mot sin fru".

Konflikten har lett till flera avhopp från den lokala partistyrelsen. Åtta KD-politiker i Karlskrona har rest uteslutningskrav mot kommunalrådet och Kristdemokraterna har på riksplanet inlett en intern utredning.

I kontakter med SVT har Bengt Jönsson varken velat bekräfta eller dementera uppgifterna om att han ägnat sig åt ryktesspridning.

TT
/
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!