Tingsrätten i Södertälje.
Tingsrätten i Södertälje. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tre döms efter rekordstort vapenbeslag

Två män och en kvinna döms till fleråriga fängelsestraff efter att 38 skjutvapen med tillhörande ammunition och en stor mängd narkotika av olika slag hittats vid ett tillslag i ett garage i Södertälje i våras.


Den sedan tidigare internationellt efterlyste gängledaren Rawa Majid misstänks för inblandning i brottsligheten. Polisen misstänker att de tre personerna har förvarat och hanterat hans vapen- och narkotikagömma.

En 28-årig man döms nu av Södertälje tingsrätt till nio års fängelse för synnerligen grovt vapenbrott, synnerligen grovt narkotikabrott och grovt brott om lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han frias dock från misstankarna om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Ytterligare en man, 47 år, döms till fängelse i sex och ett halvt år för synnerligen grovt narkotikabrott, men frikänns från misstankarna om synnerligen grovt vapenbrott.

En 26-årig kvinna döms också för att bland annat ha transporterat en stor mängd narkotika och explosiva varor. Straffet för kvinnan blir fängelse i fem och ett halvt år.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!