En polisbil utanför akutmottagningen på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping på söndagen.
En polisbil utanför akutmottagningen på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping på söndagen. - Foto: Anna Hållams/TT

Stabilt läge för skadade polisen – attackerades med vasst föremål

Den polis som skadades i samband med en insats i Jönköping på söndagen har inte längre livshotande skador, vilket Expressen rapporterat.


— Jag har fått uppgifter om att läget med den skadade polisen fortsatt är allvarligt men stabilt, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson vid polisen, till TT.

Det var på söndagen som polisen larmades om en man i 35-årsåldern som var utåtagerande. Mannen lämnade då sin bostad med någon typ av tillhygge och gick till ett skogsområde i närheten, där det uppstod en tumultartad situation.

Polis attackerad med vasst tillhygge i Jönköping

Mannen ska ha attackerat och skadat en polis med ett vasst tillhygge och även försökt skada en annan, som avlossade sitt tjänstevapen och träffade mannen.

Polisen är förtegen om vad exakt det var som ledde fram till händelsen.

— Jag är ganska övertygad om att vi fått en tydligare bild av det som inträffade, men jag har själv inte tagit del av det, säger Johnny Gustafsson.

Den misstänkte gärningsmannen fördes till sjukhus med allvarliga skador. Han är nu misstänkt för mordförsök samt för grovt vapenbrott eftersom han bar ett skjutvapen när han greps.

Ingen av de skadade personerna har ännu kunnat förhöras av polisen.

— Det rena insamlandet av information ute på fältet är klart, så nu får vi sammanställa det vi gjort. Sedan får vi se om vi kan få något förhör med någon av de inblandade, säger Johnny Gustafsson.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!