En man döms till fängelse i tre och ett halvt år av Växjö tingsrätt efter att ha gripits på bar gärning när han sålde kokain. Arkivbild.
En man döms till fängelse i tre och ett halvt år av Växjö tingsrätt efter att ha gripits på bar gärning när han sålde kokain. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Kokainsäljare döms – greps i spaningsinsats

En 25-årig man döms till fängelse av Växjö tingsrätt efter att ha blivit påkommen med att sälja kokain och för att ha haft ett skarpladdat vapen, rapporterar SVT Nyheter Småland.


Händelsen inträffade i Växjö i oktober förra året. Polisen spanade på en man som köpte drogerna. Efter att pengar och narkotika bytt ägare slog polisen till – och grep de båda männen.

Som en följd gjorde polisen husrannsakan hemma hos den 25-åriga säljaren. Där hittade man 160-gram kokain i tre olika förpackningar och en skarpladdad revolver.

Nu har 25-åringen dömts för grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och narkotikabrott av normalgraden till fängelse i tre år och sex månader. Han erkänner brott men anser inte att vapenbrottet var grovt.

Mannen som köpte drogerna döms för narkotikabrott till villkorlig dom och dagsböter.

TT
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!