Södertörns tingsrätt dömer den ena tonåringen till sluten ungdomsvård i elva månader och den andra till ungdomsövervakning i tio månader. Arkivbild.
Södertörns tingsrätt dömer den ena tonåringen till sluten ungdomsvård i elva månader och den andra till ungdomsövervakning i tio månader. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

17-åringar döms efter misslyckad sprängning

I september fick två 17-åriga pojkar i uppdrag av Foxtrotnätverket att spränga motorcykelklubben Bandidos lokal i Haninge, söder om Stockholm.


Men planerna verkställdes aldrig.

Pojkarna hamnade till en början på fel adress och när de till slut hittade till Bandidos-lokalen blev pojkarna upptäckta och en av dem misshandlades.

Pojkarnas väskor, fyllda med sprängladdning, samt deras mobiltelefoner blev kvar på platsen.

Nu har tonåringarna från Södertälje dömts för försök till allmänfarlig ödeläggelse, rapporterar flera medier. Södertörns tingsrätt dömer den ena tonåringen till sluten ungdomsvård i elva månader och den andra till ungdomsövervakning i tio månader.

En kvinna döms också för medhjälp till försök till allmänfarlig ödeläggelse till ett års fängelse då hon mottagit och levererat batterier till 17-åringarna.

Den person från Foxtrotnätverket som tros ha beställt sprängdådet är sedan tidigare internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!