Genrebilder från konditorier.
Genrebilder från konditorier. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Sveriges bästa café får leva vidare i nya lokaler: "Jättekul"

Under vintern 2023 meddelade Sveriges bästa café att de skulle slå igen. Men i slutet på januari avslöjade de att utrustningen och alla recept blivit uppköpta. Caféet kommer nu att leva vidare, men i nya lokaler.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Annas Hembageri i Mariefred. Bageriet blev 2016-2017 utsett till “Sveriges bästa café” av White Guide Café, enligt deras hemsida. 

Hemköp ger bort gratis tårta till alla kunder – här är anledningen

Sveriges bästa café gick i konkurs

Caféet var känt för sina saftiga bullar och goda matbröd, bakade med ekologiska ingredienser. Men trots caféets popularitet och de fina utmärkelserna fick bageriet slå igen i slutet på förra året.

Bageriet hade, enligt bolagsöversikten för bageriet, som Nyheter24 tagit del av, gått back med 355 000 kronor och hade inte råd att fortsätta med verksamheten.

Pågens Giffel-fråga delar kunderna i två läger: "Finns inget annat"

Annas Hembageri får leva vidare

I slutet av januari 2024 avslöjade bageriet de fantastiska nyheterna. Caféets utrustning och alla omtyckta recept har blivit uppköpta av Gripsholms Värdshus.

Och den gamla personalen från hembageriet ska få möjlighet att under våren föra över sin kunskap till alla bagare och kockar på Gripsholms Värdshus, så att Sveriges bästa café kan leva vidare.

Folkkärt café i Södra Sverige slår igen – för gott

Caféet flyttar till Gripsholms Värdshus i Mariefred

Så från i vår kommer Annas Hembageris populära surdegsbröd och saftiga bakverk gå att köpa i Mariefred igen. På Annas Hembageris Facebooksida skriver caféet:

“Ibland löser sig saker på ett riktigt bra sätt. Gripsholms Värdshus köper all vår utrustning (och recept!) och blir med bageri. Dessutom får vi möjlighet att under våren föra över all den kunskap vi har tillskansat oss under åren i Mariefred till de duktiga bagarna och kockarna på Gripsholms Värdshus. Jättekul!”.

Ica-butiken ger bort gratis kaffe till alla kunder – här är anledningen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!