- Foto: Janerik Henriksson/TT & Kallestad, Gorm

Bajsregn över Vasastan: "Tur att ingen kom till skada"

Boende i Vasastan fick i torsdags vakna till en udda syn – hundbajs på hus, fönster och trottoaren. Orsaken? Ett tunnelbanebygge som skakat ett rör fyllt med hundbajsbåsar som skjutit upp i luften.


Under onsdagskvällen sprängdes berg för tunnelbanebygget under Birkastan, Stockholm. Boende i området är vana vid sprängningarna men när de vaknade på torsdagsmorgonen fick de sig en överraskning, vilket Mitt i Stockholm var först att rapportera om. 

Sprängningen hade inte bara skakat berg, utan även skjutit upp mängder med hundbajspåsar från ett djupt rör. Hundbajspåsarna hamnade sedan på bilar, hus och trottoaren. 

– En som tittat ut sa att det kom rök ur röret. Någon hade ju kunnat dö om de gått precis framför det när det hände. Det är bra tryck gissar jag. Ganska ovärdigt sätt att dö på. Tur att ingen kom till skada. Det var lite stenar och tomburkar där i med. Men det roliga var ju bajset, säger en boende till Mitt i Stockholm.

Hundägarnas fasa: Plågaren är tillbaka

Här är hundraserna som lever längst – ny studie

Regnade 50-tal hundbajspåsar

– Tänk att du har en ballong fylld med mjuk massa, och så kastar du den så hårt du kan mot en husvägg eller en bil. Kanske inte alla, men många påsar har spruckit. Uppskattningsvis var det cirka 50 hundbajspåsar som sköts iväg, säger Emma Sahlman.

På torsdagsmorgonen vaknade de boende i området till synen av hundbajs på hus, fönster och i träd. Bostadsrättsföreningen som fick bajs på fönster och fasad ska få dessa sanerade så snart som möjligt.

– Att bygga i storstadsmiljö innebär många utmaningar och en hel del överraskningar. Det här tror jag dock inte att någon ens med den vildaste fantasi hade räknat med. Det är ju väldigt udda, minst sagt, säger Emma Sahlman, pressansvarig för Nya tunnelbanan till Mitt i Stockholm.

Experten: Så får du din hund och katt att sluta bråka 

Polishund rymde hemifrån och attackerade förbipasserande hund

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!