Så undviker du att bli avstämd i Coops snabbkassor.
Så undviker du att bli avstämd i Coops snabbkassor. - Foto: Janerik Henriksson/TT & Magnus Lejhall/TT.

Så undviker du avstämning i Coops snabbkassor

Att lampan börjar blinka rött i snabbkassan har nog alla varit med om någon gång. Det innebär inte i sig att man är misstänkt för att ha stulit något men förlänger inhandlingen. På Coop har snabbkassorna ett särskilt system.


Införandet av snabbkassor i matbutiker har möjliggjort snabbare och smidigare handel. Om man nu inte råkar ut för en avstämning, det vill säga. Nu avslöjar Coop att många avstämningar inte är slumpmässiga, utan kalkylerade av snabbkassorna. 

Gör ALDRIG det här i kassan på Coop: "Dödsblickar"

Snabbkassor på Coop 2014. Foto: Hasse Holmberg/TT.

Då ökar risken för att bli avstämd på Coop

Om man någon gång har scannat varorna fel lagras den informationen i snabbkassorna vilket gör att antalet avstämningar ökar för den personen. 

– Vi försöker att vara snälla och trevliga även mot kunder som vi kanske tror har scannat fel medvetet, säger Coop-hallens butikschef Jonatan Espinoza i Gävle säger till SR.

Coops medlemsregister läckt på darknet – över 100 000 kan ha drabbats

Det räcker med att handla en vara

En avstämning i snabbkassorna har nog alla råkat ut för någon gång, och det innebär inte i sig att man är misstänkt för att ha stulit något. Det kan räcka med att köpa något som man tidigare inte har köpt. 

Espinoza säger att om man bara köper en vara i snabbkassorna eller uppvisar ett avvikande köpbeteende, ökar risken för avstämning.

Läs fler nyheter från Nyheter24 här: 

Hård kritik mot Coops populära vara: ”Spätts ut tjugo gånger”

Kunderna rasar på Coops billiga produkt: ”Livsfarlig”

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!