En man som förvarade nästan 50 kilo knark i ett garage döms till tio års fängelse. Arkivbild.
En man som förvarade nästan 50 kilo knark i ett garage döms till tio års fängelse. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

50 kilo knark hittat i garage – man döms till tio års fängelse

I ett garage på Orust i Bohuslän hittade polisen nästan 50 kilo narkotika. Nu döms en man till tio års fängelse, rapporterar P4 Väst.


Mannen bedöms ha fungerat som kurir i en omfattande knarkhantering, och hade hand om det som förvarades i garaget.

Han döms av Uddevalla tingsrätt för grova narkotikabrott och synnerligen grov narkotikasmuggling. Knarket kom till Sverige från Spanien.

Åklagaren hävdar att mannen har koppling till kriminella nätverk. Den dömde själv nekar, både till gängkopplingen och till narkotikabrotten.

Fyra andra män döms också till fleråriga fängelsestraff. De har paketerat narkotika, lagt ut den till försäljning och även stått för transporter.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.

Kinas BNP växte mer än väntat

1 timme sedan
Den kinesiska ekonomin växte med 5,3 procent på årsbasis under det första kvartalet i år, mer än förväntat, enligt kinesisk officiell statistik.