En diplomatregistrerad minibuss har lämnats på ett tågspår i Stockholm. Arkivbild.
En diplomatregistrerad minibuss har lämnats på ett tågspår i Stockholm. Arkivbild. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Diplomatbil på tågspår – Etiopien ber om ursäkt

En minibuss tillhörande Etiopiens ambassad har under natten mot söndagen lämnats kvar på ett tågspår i centrala Stockholm. Ambassaden ber nu om ursäkt.


"Vår ambassad beklagar olyckan och besvären den orsakade. Vi har inlett en intern utredning kring hur olyckan inträffade”, skriver ambassaden till Svenska Dagbladet.

Det diplomatregistrerade fordonet hittades på tvärbanan mellan Alviks strand och Stora Essingen, och polisen larmades till platsen klockan 01.55. Då var minibussen helt övergiven.

Hur fordonet kommit upp på spåret är oklart. Enligt Stockholms lokaltrafik, SL, har arbetet med att forsla bort minibussen pågått under morgonen.

— Det finns ingen väg till bilen, så de har tagit hål i staketet och försöker nu dra undan fordonet med hjälp av en traktor, säger Andreas Strömberg, presschef på SL, till TT.

— Vår första prognos var att det hela skulle vara löst till klockan 08.30, men det klarade vi inte. Så nu hoppas vi att trafiken ska kunna vara i gång igen vid 9.30.

Polisen utreder händelsen som vårdslöshet i trafik.

— Den uppgift jag har nu, är att den gått på från Gröndalshållet och kört över spåranläggningen. Det här ska ju normalt sett inte kunna hända, säger Andreas Strömberg.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.