Fem personer – varav fyra pojkar i 15-årsåldern – har anhållits misstänkta för inblandning i ett dubbelmord.
Fem personer – varav fyra pojkar i 15-årsåldern – har anhållits misstänkta för inblandning i ett dubbelmord. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fyra tonårspojkar anhållna för dubbelmord

Fem personer har anhållits misstänkta för att vara inblandade i ett dubbelmord i Göteborg i början av februari, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Fyra av de anhållna är pojkar i 15-årsåldern och den femte en man i 35-årsåldern, rapporterar Göteborgs-Posten.


Morden begicks i villaområdet Grimmered, där två män i 25- respektive 30-årsåldern sköts ihjäl.

Polisen slog till på flera platser i Göteborgsområdet på tisdagsmorgonen. Ett antal personer hämtades in till förhör. Fem personer anhölls sedan av åklagare, skriver polisen på sin sajt.

"Det är ett intensivt och omfattande utredningsarbete som lett fram till att vi nu har kunnat frihetsberöva misstänkta. Nu kommer vi att genomföra förhör och andra utredningsåtgärder för att komma vidare i ärendet", säger utredningsledaren Annika Johansson i en kommentar.

Hon tillägger att det kan bli aktuellt med ytterligare frihetsberövanden.

Senast på fredag måste åklagaren fatta beslut om de anhållna ska begäras häktade eller försättas på fri fot.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stolar återkallas – kan orsaka nackskador

Tyskar lade rosor vid Hitlers barndomshem

Fyra tyskar misstänks för brott efter att ha lagt vita rosor vid huset där Adolf Hitler föddes i västra Österrike. Gesten gjordes för att markera Hitlers födelsedag den 20 april 1889. Tyskarna som var två systrar och deras partner, alla i 20- och 30-årsåldern, upptäcktes av en polispatrull.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Norrtälje

"En EPA-traktor med 4 personer ombord i Riala har kört av Bergshamravägen och hamnat i diket.", skriver polisen på sin hemsida.

Humanitära kriser får 4,3 miljarder av Sida

1 timme sedan
Den svenska biståndsmyndigheten Sida ska fördela ut totalt 4,9 miljarder kronor i humanitärt stöd i år. Redan nu betalar man ut lejonparten av det – 4,3 miljarder – till 30 olika humanitära kriser världen över.

Värnamo: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka väster om Värnamo.", skriver polisen på sin hemsida.

Älgsändning lockar tusentals – ger "positiv känsla"

1 timme sedan
Ofta händer just ingenting. Men precis det är lite av poängen med SVT-succén om älgvandringen. Det passar den svenska folksjälen, säger Göran Ericsson, professor vid SLU.