Två explosioner skedde med bara minuters mellanrum vid två portar till bostadshus i Västra Frölunda i Göteborg natten mot onsdagen.
Två explosioner skedde med bara minuters mellanrum vid två portar till bostadshus i Västra Frölunda i Göteborg natten mot onsdagen. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Dubbla explosioner i Göteborg

Med bara någon minuts mellanrum inträffade två explosioner vid två portar på samma gata i Göteborg. Polisen misstänker att det finns en gängkoppling. Det är självklart något vi tittar på, säger presstalespersonen August Brandt.


Larm om explosionerna kom vid 01.30-tiden natten mot onsdagen. De båda smällarna inträffade med bara någon minuts mellanrum.

Polis och räddningstjänst ryckte ut och kunde konstatera att något exploderat i portarna till de båda flerbostadshusen, som ligger mitt emot varandra på samma gata i Västra Frölunda.

En boende i ett av husen fick lindriga skärskador, men behövde inte uppsöka sjukhus.

Enligt Göteborgs-Posten är personer med kopplingar till en kriminell gruppering skrivna på adresserna. I fjol var de inblandade i en skottlossning som enligt utredningen var en del i en gängkonflikt i området.

Även polisen tror att de båda detonationerna hör ihop och misstänker att det finns en koppling till gängmiljön – men kan inte bekräfta det ännu.

— Vi kan inte bekräfta det ännu. Men historiskt sett är den här typen av händelser väldigt ofta kopplade till gängkonflikter, säger August Brandt.

— Det är inte osannolikt att det är så även i de här fallen.

På bilder från platsen syns omfattande materiella skador. Men de boende behövde inte lämna fastigheterna.

Brottsrubriceringen är grov allmänfarlig ödeläggelse samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!