Ema Barrie har precis varit och handlat i Fittja centrum, där en man under torsdagskvällen sköts ihjäl. Att det skett en ny skjutning är inget som förvånar henne.
Ema Barrie har precis varit och handlat i Fittja centrum, där en man under torsdagskvällen sköts ihjäl. Att det skett en ny skjutning är inget som förvånar henne. - Foto: Magnus Lejhall/TT

Efter dödsskjutningen: "Det har blivit vardag"

Runt kvart över nio på torsdagskvällen larmas polisen. En man har skjutits till döds. Man vet inte när man går ut om man kommer hem igen, säger Ema Barrie som bor i området.


Glaset har krossats på dörren till en restaurang i Fittja, söder om Stockholm. I mitten syns ett skotthål. Torsdagens skjutning är bara en i raden i Stockholmsområdet den senaste tiden.

— Det är väl bara att hålla sig undan, hoppas att man inte är på fel plats vid fel tillfälle, säger en boende i området.

Entrén till en restaurang i Fittja. Polisen gör bedömningen att mannen skjutits i anslutning till restaurangen.

I Fittja centrum, där skottlossningen ägde rum, är människor på språng under fredagsmorgonen. Vid avspärrningarna stannar några upp.

Ema Barrie har precis varit och handlat. Hon säger att hon inte längre blir förvånad när hon hör att det har skett en ny skjutning.

— Det är väldigt obehagligt. Men mest obehagligt är att det har blivit vardag. Det är som att människor bara fortsätter med sina liv som om ingenting har hänt.

Hon tycker att det är anmärkningsvärt att skjutningen skedde under en tid på kvällen då människor fortfarande rör sig utomhus.

— Det som gör det jobbigt är att folk snart tänker att de inte borde vara ute efter klockan 17.

Trygghetsarbetare och personal från socialtjänsten finns på plats intill tunnelbanestationen.

— Det är viktigt att vi kan finnas till hands för de Botkyrkabor som vill ha vår hjälp och stöd. Jag förstår den undran och oro som finns hos människorna här, säger Lennart Agén, presschef på Botkyrka kommun.

Lennart Agén, presschef på Botkyrka kommun, på plats i Fittja centrum.
TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!