En 28-årig man åtalas efter att en pojke körts ihjäl.
En 28-årig man åtalas efter att en pojke körts ihjäl. - Foto: Christine Olsson/TT

Körde ihjäl pojke – 28-årig man åtalas

En elvaårig pojke dog när han i juni förra året blev påkörd i Märsta. Nu åtalas en 28-årig man, meddelar Åklagarmyndigheten.


Pojken cyklade över ett övergångsställe när han blev påkörd. Han skadades allvarligt och avled senare av sina skador.

"Förundersökningen har enligt min uppfattning visat att mannen har varit oaktsam när han passerade övergångsstället. Det krävs ett större mått av försiktighet vid ett obevakat övergångsställe och han har genom påkörningen orsakat pojkens död", säger statsåklagare Daniel Suneson i ett pressmeddelande.

En 28-årig man åtalas nu för pojkens död. Mannen, som enligt Expressen har kopplingar till kriminella Märstanätverket, misstänks för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Starkare detaljhandel än väntat i USA

Fångar trakasseras av kriminalvårdare

Kriminalvårdare på Skänneingeanstalten vittnar om att övervåld, förnedring och trakasserier används mot interner av en grupp kriminalvårdare, visar en granskning Sveriges Radios Kaliber har gjort.

Utredare: Slopa tillstånd för kameraövervakning

Det ska bli enklare att kameraövervaka. För kommuner, regioner och myndigheter ska det inte behövas tillstånd alls, föreslår utredaren.

FBI inleder utredning av brokollaps

USA:s federala polismyndighet FBI har inlett en brottsutredning efter den dödliga brokollapsen i Baltimore.

Ytterligare misstänkt efter springnotan

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra personer är sedan tidigare häktade som misstänkta för grovt bedrägeri och nu är även en man i 60-årsåldern anhållen i sin frånvaro, rapporterar P4 Malmöhus.

Nu kan din elräkning bli dyrare – igen

Elpriset har sjunkit efter rekordåren 2022-2023. Men nu kan priset öka igen. Detta efter att myndigheten Energimarknadsinspektionen har höjt intäktsramarna med 100 miljarder kronor.