Många lastbilar fastnade och orsakade proppar i trafiken.
Många lastbilar fastnade och orsakade proppar i trafiken. - Foto: Mattias Landström/TT

Fast i timmar: Folk gjorde sina behov på vägen

Människor har tillbringat natten på E4. Det har varit tuffa förhållanden, enligt flera som suttit fast. Folk gjorde sina behov på motorvägen, säger Lasse S Lorentzon till Expressen.


Sara Dahlberg, 27, fastnade i de milslånga köerna på E4 efter en trafikolycka utanför Jönköping på tisdagen. Hon tillbringade natten i bilen med sin mamma.

— Vi hade i gång bilen i perioder för att få upp värmen. Och sen stängde vi av bilen stundtals för att inta ta slut på bensinen. Vi hade precis handlat så vi hade tur att vi kunde få lite i magen också. Men det var tufft oavsett, säger hon till Aftonbladet.

Lastbilar proppade igen

Det största problemet i trafiken var lastbilar som försökte köra om i omkörningsfilen. När en lastbil fastnat tvärs över vägen försökte andra köra om och fastnade.

— Det var väldigt irriterade, säger hon.

Kenneth Hammer brukar köra från Danmark till Stockholm varje vecka. Han fastnade med sin skåpbil mitt i natten norr om Jönköping och har suttit fast i nio timmar. Framför honom står flera lastbilar.

— Jag ska lämna mediciner i Stockholm och det ska jag göra innan de stänger, och det är medicin som är kyld som inte ska bli varm. Så nu börjar det bli lite spännande.

Hade du sett vädervarningarna?

— Inte alls. Jag visste ingenting.

Just när TT pratar med honom vid 10.30-tiden kommer en polis fram och meddelar att trafiken strax ska börja rulla.

Kenneth Hammer satt fast i nio timmar bakom flera lastbilar.

"Det var hemskt"

Lasse S Lorentzon satt fast i samma område, i höjd med Gränna, i 12 timmar.

— Det var hemskt. Det var kallt och folk gjorde sina behov på motorvägen, säger han till Expressen.

Han såg vädervarningarna och övervägde att övernatta på hotell eller ta en alternativ väg, men han tolkade läget som lugnt när trafiken inte dirigerades om.

— Jag har diabetes och jag fick ingen medicin med mig, så jag är lite skakig. Det känns lite jobbigt men jag ska ta det lugnt. När jag kommer hem ska jag sova, säger han.

Ville inte äta snön

Kristine Yngfors satt också fast hela kvällen norr om Jönköping. Hon skulle ha jobbat ett nattpass som sjuksköterska.

— Man satt med bilen på ett tag, sedan stängde man av och fick sätta på bilen igen. För det blev väldigt kallt och rått i bilen ganska snabbt, säger hon till SR Ekot.

Hon var väldigt hungrig och törstig men ville inte äta snön eftersom den var fylld med avgaser. Vid halv ett-tiden kom hon loss.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!