Tycker du de nya korkarna är krångliga?
Tycker du de nya korkarna är krångliga? - Foto: Privat & Emma-Sofia Olsson/TT

Här är Arlas kritiserade plastkorkar svårast att öppna

Arlas byte till plastkorkar som sitter fast i mjölkkartongerna har mötts av kritik. Men är de olika krångliga beroende var i landet du bor? Svaret är ja.


Du har säkert märkt att allt fler förpackningar har plastkorkar som sitter fast i förpackningen. 

Anledningen till detta är nya direktiv från EU angående engångsplast, som träder i kraft i juli i år. Då ska alla engångsförpackningar med vätska ha en fastsittande kork. 

Arla ändrar förpackningarna – så blir nya mjölkpaketet

Ilska mot nya förpackningarna

Arla började med de nya korkarna i mejeriet i Kallhäll utanför Stockholm redan i oktober. I februari, mars så började även mejerierna i Linköping och Jönköping med plastkorkarna som då även nådde kunderna i södra delarna av Sverige. 

De nya förpackningarna har fått forumet hos Arla att koka. Under tråden "Nya skruvkorkar som sitter fast" pågår en arg diskussion, och väldigt få är nöjda med mjölkens nya lock.

Här kan du läsa mer om kunderna raseri på Arlas mjölkförpackningar.

Foto: Emma-Sofia Olsson/TT

Därför är det svårare att öppna Arlas mjölk i södra Sverige

Men Arlas mjölkkorkar är inte lika i hela landet, vilket P4 Sjuhärad tidigare rapporterat om. I Stockholm och uppåt i landet är det en kork som gäller, och i de södra delarna av Sverige är det en annan.

Och det verkar som att korken i södra Sverige är betydligt krångligare än den i Stockholm. I alla fall om man ska gå efter kundernas klagomål. 

Enligt Max Wallenberg, presschef Arla Foods Stockholm, har ilskan varit större från de södra delarna av landet.

– Korkarna fungerar lite olika. De nya korkarna som kom nu i februari, mars, behöver man trycka till så det blir ett klick när man öppnar dem. Det står inte på förpackningen. De andra är lite enklare, säger han. 

Nya plastkorkarna kritiseras – svaret: "Ska sitta fast"

Gordon Ramsay dissar Arla i nytt klipp: "Sluta nu!"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!