Går du i tankar på att byta jobb så kanske någon av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare är något för dig.
Går du i tankar på att byta jobb så kanske någon av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare är något för dig. - Foto: Lise Åserud & Yvonne Åsell/SvD/TT

Byta jobb? Här är Sveriges mest attraktiva arbetsplatser 2024

Går du i tankar på att sadla om och byta yrkesbana? I en ny undersökning har Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2024 listats. Och det är både nya och gamla företag och myndigheter som tagit sig in på topplistan.


Varje år byter omkring en halv miljon människor jobb i jakten på nya utmaningar, högre lön eller andra anställningsvillkor. 

Kanske går du i tankar på att byta jobb i jakten på en ny utmaning. Det finns då vissa företag som är mer attraktiva än andra.

I en undersökning som rekryteringsföretaget Randstad genomfört listar man de tio allra mest attraktiva arbetsgivarna under 2024, där både nya och gamla företag återkommer. 

MISSA INTE: Nytt jobb? Här är 9 branscher som skriker efter folk just nu

De är Sveriges tio mest attraktiva arbetsgivare 2024

Undersökningen visar att närmare var fjärde person av de tillfrågade planerar att byta arbete under de kommande halvåret där orsaken framför allt är att man är på jakt efter en högre lön och bättre förmåner. Därefter är många även på jakt efter ett bättre arbetsliv med ljusare karriärmöjligheter på sikt.

  1. Ikea
  2. Spotify
  3. Volvo Group
  4. RISE
  5. Försvarets materielverk
  6. EY
  7. Volvo Cars
  8. Regeringskansliet
  9. Polisen
  10. Försvarsmakten

Stressad på jobbet? Då kan du behöva byta arbete

Den mest attraktiva arbetsgivaren 2024 är Ikea. Foto: Lise Åserud


Bland de nya företagen som tagit sig in på topp-tio-listan är RISE, Regeringskanslet och Polisen nykomlingar.

– Trots att Polisen står inför en hel del utmaningar med tanke på omvärldsläget tar de en plats på topplistan i år. De rankas även högst av alla när det kommer till att ge tillbaka till samhället, och det är kanske inte så konstigt – men hoppfullt – att människor vill vara på en plats där de gör skillnad i osäkra tider, säger Catrine Jack, employer branding-expert på Randstad i ett pressmeddelande.    

Undersökningen har genomförts genom 6 423 intervjuer med svenska arbetstagare.

Män eller kvinnor: Vem gör mest på arbetsplatsen?

Två yrken där alla får jobb med månadslön på 51 000 kronor

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!