Söndag 20 Jun
Stockholm

Giftbrand i kallvalsverket i Sandviken

En brand bröt ut i kallvalsverket i Sandviken utanför Gävle på lördagseftermiddagen. Kraftig giftrök utvecklades och lokalen snabbt fick utrymmas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var strax före 17-tiden på lördagen som det började började brinna i el-kablarna under två klotugnar i Sandviks kallvalsverk. Det utvecklades kraftig giftrök, på grund av kablarnas plasthölje, som snabbt spred sig i lokalen.

Lokalen fick utrymmas omedelbart på grund av den giftiga röken. Kallvalsverket stod i eld och lågor när Räddningstjänsten kom till platsen. Tack vare en snabb räddningsinsats fick man branden under kontroll. Eftersom det går kraftig ström i kablarna gick räddningstjänsten in med pulversläckare, skriver Arbetarbladet.

För Sandvik återstod på lördagskvällen att kloridmäta all metall som finns i byggnaden och som kan ha tagit allvarlig skada av röken som kan orsaka frätningsskador. Enligt räddningstjänsten är det inte klarlagt hur branden uppstod. Inga personer ska ha kommit till skada, rapporterar Sveriges Radio Gävleborg.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela