Mordmisstänkt flicka flyttad till psyk

Flickan som misstänks ligga bakom mordet på Therese har brutit ihop i sin cell.


HUDDINGE. Två personer har häktats misstänkta för mordet på 15-årige Therese Johansson Rojo den sjätte juni. Tonårsparet är båda 16 år gamla och tros ha planerat mordet flera veckor i förväg.

En av polisens teorier är att flickan ska ha hetsat sin pojkvän till att döda 15-åringen. Man tror nämligen att Therese haft en flört med pojken och flickan sedan tvingat pojkvännen att döda henne, för att bevisa sin kärlek till flickvännen.

Nu har den 16-åriga flickan, som är misstänkt för anstiftan till mord, brutit ihop i sin cell och flyttats till rättspsykiatriska kliniken i Huddinge. Personalen befarade att den svårt chockade flickan skulle ta sitt liv och har nu placerat henne på Kronobergshäktets isoleringsavdelning, trots hennes låga ålder.

– Ja, självklart är vi oroliga för en 16-åring som är i fruktansvärt dålig psykisk form. Då chansar vi inte utan det är klart att vi sätter in bevakning, säger häktets vaktchef Jan Olsson till Aftonbladet.

Nu övervakas flickan dygnet runt av två vårdare. Hennes pojkvän är dock i bättre tillstånd och sitter kvar i en isoleringscell på Kronobergshäktets ungdomsavdelning.

Det spekuleras fortfarande mycket kring vad som egentligen hänt. En väninna till Therese skriver så här på sin blogg.

"Det var en vanlig kväll, hennes klass skulle ha fest några dagar innan. Och som ni alla säkert vet så dricker vi ungdomar oftast på våra fester. Cirka 40 pers var där, någonstans i enskede. Therese drack, eller ja vet att hon tog med sig en vodka. Kompisarna drack men pojken och flickan drack inte. Therese skulle åka hem med en kompis, men hon skulle kissa innan, hon gick in i skogsdungen och kom aldrig mer tillbaka ... efter ett tag hittade dom lilla Therese ligga där snett med sitt huvud och blåmärken runt halsen på hela kroppen", skriver hon på bloggen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.