Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Yxmän högg sig in i fel hus

- 19/10/2008, 14:36 -

Polisen misstänker att de två yxmännen som attackerade en familj i deras hem i Odenbacken på lördagen, hade tagit sig in fel hus.

Paret befann sig intet ont anande i sitt hem när två maskerade män högg sig in i huset med yxor. Männen uttalade hot mot paret och var aggressiva men försvann kort därefter, springande från platsen. Polisen misstänker nu att männen tagit sig in i fel hus.

– Det finns ingenting som kan förklara att de bröt sig in i den fastigheten. Därför anser vi att enda förklaringen är att det var fel hus. Paret som bor där chockades naturligtvis, säger Torbjörn Carlson, till Nerikes Allehanda.

Det var sent i lördags kväll, strax före midnatt, paret som bor i huset hörde oljud från altanen och tittade ut. Där stod två maskerade män med yxor höll på att hugga sig in via altandörren. De lämnade plötsligt huset utan logisk förklaring och är sedan dess på fri fot.

Gärningsmännen har gjort sig skyldiga till grovt hemfridsbrott och olaga hot. Polisen vet inte varför männen attackerade familjen och kanske undrar yxmännen själva det också, rapporterar Sveriges Radio Örebro.

Skrivet av: