Tagen för barnporr i Kristinehamn

Operation Viking har hittills tagit in 80 personer för förhör.


Nu på tisdagsmorgonen slog Rikskriminalen till. Under namnet Operation Viking inledde polisen i Sverige, Norge, Danmark och Finland en razzia mot misstänkta nätpedofiler.

I Sverige gjorde man ett tillslag mot en IP-adress som tillhörde en kvinna i Kristinehamn i Värmland.

– Men det visade sig att hon var helt oskyldig, det var hennes man som var misstänkt, säger Per Ström, informationschef vid Värmlandspolisen, skriver nwt.

Den 45-årige mannen har erkänt och är nu misstänkt för barnpornografibrott.

Enligt Nyhetskanalen ska Operation Viking tagit in omkring 80 personer för förhör. De flesta av dem har också delgivits misstanke om brott. 20 av dem är boende i Sverige.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

KD vill ha en ny migrationspakt

Gränser och frihet. Det är de två ord som kommer att symbolisera Kristdemokraternas EU-valskampanj, meddelar partiledare Ebba Busch. KD vill också ha en migrationspakt 2.0.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.

17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.

Polisen i Ljungby rapporterar om brand

"Larm om villabrand", skriver polisen på sin hemsida.