Man gripen för mord i Karlstad

Polisen kunde på onsdagskvällen gripa en person som tros ha mördat en man på parkeringen till ett köpcentrum tidigare på kvällen. Något motiv till mordet är inte känt. (TT)


Polisen kunde på onsdagskvällen gripa en person som tros ha mördat en man på parkeringen till ett köpcentrum tidigare på kvällen. Något motiv till mordet är inte känt.

Den gripne är en 34-årig man. Han är tidigare inte känd av polisen.

Mannen greps i anslutning till parkeringsplatsen på Bergviks köpcentrum och är skäligen misstänkt för mord, enligt uppgift från polisen till Nya Wermlands-Tidningens nätupplaga. Det är den mildare av de två grader av misstanke som förekommer.

Larmet om mordet kom vid 19-tiden och polis kom till platsen före ambulansen. Mannen hade svåra skador i magen och var livlös. Han togs till sjukhus, där han dödförklarades.

Mannen låg utanför ett byggvaruhus. Köpcentrat hade inte stängt för dagen och det fanns kunder i området.

Vi har talat med ett antal vittnen till händelsen, men det verkar ha varit ganska få personer i närheten, säger Sören Lövengärd, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Till en början fanns uppgifter om att en kniv hittats, men Lövengärd säger till NWT att han inte vet om kniven som användes har hittats.

Enligt Lövengärd har knivskärningen troligen inte skett där mannen hittades. Det finns blodspår i kanten av parkeringsområdet och i en busskur i närheten hittades en övergiven väska, som kan ha med den döde mannen att göra.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oljepris upp efter rapporter om attack

Här är hoten mot lägre ränta

Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Iran bekräftar att man skjutit ned drönare men tillbakavisar att man skulle angripits av tyngre vapen. "Ingen större skada har uppstått", enligt en statlig nyhetsbyrå.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.