Man gripen för mord i Karlstad

Polisen kunde på onsdagskvällen gripa en person som tros ha mördat en man på parkeringen till ett köpcentrum tidigare på kvällen. Något motiv till mordet är inte känt. (TT)


Polisen kunde på onsdagskvällen gripa en person som tros ha mördat en man på parkeringen till ett köpcentrum tidigare på kvällen. Något motiv till mordet är inte känt.

Den gripne är en 34-årig man. Han är tidigare inte känd av polisen.

Mannen greps i anslutning till parkeringsplatsen på Bergviks köpcentrum och är skäligen misstänkt för mord, enligt uppgift från polisen till Nya Wermlands-Tidningens nätupplaga. Det är den mildare av de två grader av misstanke som förekommer.

Larmet om mordet kom vid 19-tiden och polis kom till platsen före ambulansen. Mannen hade svåra skador i magen och var livlös. Han togs till sjukhus, där han dödförklarades.

Mannen låg utanför ett byggvaruhus. Köpcentrat hade inte stängt för dagen och det fanns kunder i området.

Vi har talat med ett antal vittnen till händelsen, men det verkar ha varit ganska få personer i närheten, säger Sören Lövengärd, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Till en början fanns uppgifter om att en kniv hittats, men Lövengärd säger till NWT att han inte vet om kniven som användes har hittats.

Enligt Lövengärd har knivskärningen troligen inte skett där mannen hittades. Det finns blodspår i kanten av parkeringsområdet och i en busskur i närheten hittades en övergiven väska, som kan ha med den döde mannen att göra.

Skrivet av:

Senaste nytt

Tiotusentals demonstrerade mot polisvåld

Världens äldsta träbygge hittat i Zambia

En 476 000 år gammal träkonstruktion har grävts fram i Zambia, rapporterar SVT Nyheter. Träkonstruktionen är den äldsta som hittills har hittats.

Sis-chefer tagna ur tjänst efter intervjuer

Två centrala chefer för Statens institutionsstyrelse (Sis) har tagits ur tjänst och anmälts till Statens ansvarsnämnd (San), rapporterar SVT Nyheter.

Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

Det gamla sågverket vid Dammsjön i Nora kommun i Västmanland brinner. Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten kommer att låta den brinna ner.

Över 30 döda efter explosion på bränsledepå i Benin

1 timme sedan
Minst 34 människor har dödats i Benin i samband med att en olaglig bränsledepå exploderat i landets södra del, nära gränsen mot Nigeria.

Duda: Spannmålstvisten är liten

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda beskriver tvisten om ukrainsk spannmålsimport till Polen som liten, rapporterar polska nyhetsbyrån PAP. Enligt presidenten kommer det inte att allvarligt skada bilaterala relationer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.