Det var för två veckor sedan som Nobelkocken Johnny Johansson, 72, stod och förberedde maten inför J-O Waldners stjärnspäckade 60-årsfest på eventbåten M/S Molly, som han drabbades av hjärtstopp precis innan gästerna anlände.
72-åringen fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda och i helgen dog Johnny Johansson, vilket hans sambo Christel Wahlgren bekräftar i ett inlägg på Facebook:
"Min älskade Johnny har somnat in. Hans hjärta stannade för 2 veckor sedan. Han kämpade för att vakna och komma tillbaka, men lämnade oss i lördags kväll.
Mat och matlagning var hans stora passion genom hela livet. När hans hjärta stannade gjorde han det han älskade - förberedde middag för kvällens gäster.
Sorgen är avgrundsdjup och saknaden är oändlig. Jag kan inte ens föreställa mig hur mitt liv kommer att vara utan dig, min älskling."
Nobelkock i elva år
Johny Johansson var köksansvarig för Nobelmiddagarna i elva år på 1970- och 80-talet, och är den enda kocken i Nobelstiftelsens historia som belönats med Nobelstiftelsens Guldmedalj.
Under 90-talet drev han restaurangen Wärdshuset Lassa Maja i Stockholm. Och har under karriären jobbat med stjärnkockar som Leif Mannerström och Crister Svantesson.
LÄS MER: Amelia Adamo har drabbats av cancer

Stjärnkocken Johnny Johansson död – sörjs av vänner och kollegor
De sista åren har kocken huserat på M/S Molly, och han sörjs nu av sambo, vänner och kollegor.
– Johnny var en fantastisk människa och vän och en minst lika bra kock. Jag minns speciellt när vi brukade laga julmat ihop på M/S Molly. Det var som en tradition, säger J-O Waldner till Aftonbladet.
Leif Mannerström sörjer en fin vän.
– Det är fruktansvärt tråkigt. Johnny var en väldigt varm, trevlig, härlig god vän som jag hade. Jag blev väldigt ledsen när jag fick beskedet. Nu när ni ringer så får jag en stor klump i halsen, säger han till tidningen.
Johnny Johansson blev 72 år gammal.





