Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Frias från våldtäkt på full flicka

- 30/06/2009, 11:52 -

Flickan skällde inte tillräckligt mycket på pojken.

VÄRMLAND. En 17-årig pojke som våldtagit en jämnårig flicka frias från våldtäkt, trots att flickan var medvetslös vid samlaget. Anledningen är att flickan inte skällde tillräckligt mycket på pojken efteråt.

Enligt uppgifter ska de ha träffats vid en matbutik innan de, tillsammans med ett antal vänner, hamnade på en hemmafest. Den berusade flickan bars snart bort till en säng eftersom hon blivit för full.

Men efter en stund kommer två pojkar in dit. En av dem förgriper sig på den medvetslösa flickan – och den andre våldtar henne. Dagen efter våldtäkten berättar flickans vänner för henne vad som hänt. Själv har hon inget minne av det inträffade, men gör en polisanmälan några dagar senare.

Tingsrätten menar att flickan inte skällde ut pojken tillräckligt mycket, trots att han förgrep sig på henne när hon befann sig i ett hjälplöst tillstånd. Dessutom hävdade 17-åringen att det var flickan som började. Och det räckte för att majoriteten skulle fria honom, skriver NWT.

Skrivet av: