Bard luftar sitt Carola-hat

Artisten vill ta på sig rollen som folkpartiets chefsideolog.


Som färsking i politikersvängen möter nye folkpartisten Alexander Bard på motstånd. Men det är inte partiledaren Jan Björklund som är i skottlinjen utan Liberala Kvinnoförbundet, som vill skärpa "den idiotiska sexköpslagen". Han jämför relationen till organisationen med Carola Häggkvist, där han anser att båda parter befinner sig på en låg nivå.

– Då handlar det ju inte om politik utan om melodifestival och en viss dramaturgi som gäller. Men skrämmande nog kan det vara lika låg nivå inom politiken. Jag ser stora likheter mellan Liberala Kvinnoförbundet och Carola Häggkvist, säger Alexander Bard.

Det är i en öppenhjärtig intervju i Dagens Industris Diego som Bard ger sin syn på livet och politiken. Han har inga ambitioner att kandidera till riksdagen och skriva motioner. Mest av allt vill han bli partiets chefsideolog. Bard menar att det är angeläget inom folkpartiet, där han anser att andra tycker för mycket utan att luta sig tillbaka på ideologiska principer.

Ett första steg har blivit att ta plats i det liberala nätverket Liberati, som visserligen är fristående från folkpartiet.

– Javisst. Det är jag och Camilla Lindberg som grundat Liberati. Det är helt vårt initiativ. Man kan väl säga att Liberati ligger med folkpartiet, men vi har inte gift oss, säger Bard.

Skrivet av:

Senaste nytt

Nytt rekord för bitcoins marknadsvärde

Turkiet: Fler Mossad-medarbetare gripna

Sju personer har gripits i Turkiet misstänkta för att ha sålt information till Israels underrättelsetjänst Mossad, skriver den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia. En av de misstänkta uppges vara privatdetektiv.

Tjänstesektorns tillväxt bromsar in

Inköpschefsindex för tjänster sjönk till 50,5 i februari, skriver Swedbank och Silf i ett pressmeddelande. Det kan jämföras med reviderade 51,5 i januari.

Hacking: Ditt barns gamla smartphone kan vara en säkerhetsrisk?

Gav du din gamla jobbtelefon till barnen? Det kan innebära en rejäl säkerhetsrisk – och hackare kan komma åt både ditt barns, dina egna och ditt jobbs känsliga uppgifter. Hackare blir mer sofistikerade, medan de äldre mobilernas operativsystem inte uppdateras. Och ett antivirusprogram kanske inte räcker som skydd.

Riksrevisionen: Avveckla Allmänna arvsfonden

Allmänna arvsfonden bör avvecklas, anser Riksrevisionen i en granskningsrapport. Enligt granskningen får fonden in mer pengar än den hinner dela ut. Dessutom är kontrollen av vilka organisationer som söker bidrag otillräcklig.

Polisen i Ljungby rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Ljungby", skriver polisen på sin hemsida.