Bard: "Städa ut Gud ur lagboken"

Liberati med Bard i spetsen ger sig ut på politiskt korståg mot Gud.


Alexander Bard och hans liberala virtuella nätverk Liberati vill göra upp om Gud. De anser att det är dags att Gud städas ut ur lagboken och reflektera "över hur det står till med sekularismen i vårt samhälle".

I en debattartikel i Expressen skriver Bard tillsammans med Liberati-företrädarna Amanda Brihed, Louise Persson, Fredrik Westerlund, Seved Monke, Martin Ängeby och Jakob Hilding:

"I Sverige förfasar vi oss ibland över att kristna politiker i USA vill införa 'intelligent design' på skolschemat. Men vi blundar för att många politiska beslut här hemma enbart är rotade i kristen tro snarare än kunskap och beprövad erfarenhet. Varför annars en syn på livets avslut som väljer långvarig smärta framför självvald frid, en sexuallagstiftning som präglas av synen att anden är villig men köttet är svagt?"

De attackerar under sju punkter olika områden där kyrkan och religionen är involverad. Bland annat får de religiösa friskolorna hård kritik:

"Religiösa friskolor kan inte rimligen förmedla de neutrala värderingar som det offentliga ska stå för i ett sekulärt samhälle. Religiösa fritidsaktiviteter är den enskilda familjens ensak, men skolan har en central roll i utvecklingen av demokratin och känslan för det gemensamma."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!