Rinkebymord tillbaka till HD

Ett sju år gammalt mordfall i Rinkeby blir åter en fråga för Högsta domstolen.


Ett sju år gammalt mordfall i Rinkeby blir åter en fråga för Högsta domstolen. Advokat Claes Borgström har lämnat in en resningsansökan sedan tre nya vittnen berättat att en för mord livstidsdömd man inte var på mordplatsen. Dessutom ska ett annat vittne ha ändrat de uppgifter han gav i hovrätten.

"Vittnena från mordplatsen anger dels rädsla, dels ovilja att blanda sig i som skäl till att de inte har trätt fram tidigare", säger Claes Borgström i ett pressmeddelande från nätverket Rinkebymordskommittén, som verkar för en ny rättegång.

Högsta domstolen har flera gånger tidigare avslagit resningsansökningar från de två män som dömdes till fängelse för mordet på en 19-årig man i Rinkeby. Männen är dömda till livstids respektive tio års fängelse.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om kontroll person / fordon, Södertälje

1 timme sedan
"Larm om allvarlig händelse.", skriver polisen på sin hemsida.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.