Stort vapenbeslag i Göteborg

Ett sextiotal automatvapen har hittats efter att polisen slog till under en vapenaffär.


GÖTEBORG. I går häktades tre män av Göteborgs tingsrätt efter att polisen ingripit i en pågående vapenaffär. En av de häktade, en 28-åring som misstänks ha varit den som hade för avsikt att köpa vapnen, är anhängare till mc-klubben Bandidos och har, enligt länskriminalen, tidigare även varit medlem i brödraskapet Wolfpack. Ett sextiotal automatvapen uppges ha beslagtagits men polisen vill i nuvarande läge inte gå in på detlajer.

– Utredningen är inne i ett kritiskt skede, säger kammaråklagare Kristina Ehrenborg-Staffas till GT .

Gripandet gick vilt till och både 28-åringen och en 23-åring som förmodas varit säljaren skadades vid tillslaget som ska ha ägt rum i ett p-hus i Göteborg. Vid häktningen gick de bägge männen stödda av kryckor.

– Min son blev påkörd av en polisbil trots att han var både belagd med handbojor och att de ha de sprutat pepparsprej på honom, hävdar modern till en av de gripna männen.

Den tredje mannen som häktades igår, tidigare dömd för bland annat grovt narkotikabrott, greps på en annan plats med ett antal vapen, sannolikt Scorpion k-pistar.

Vapenbeslag ska även ha gjorts i Orust och i en lyxvilla i Skåne. Tillslagen är en del av Alcatrazprojektet som rikskriminalen bedriver för att få bukt med den organiserade brottsligheten och i synnerhet de stora kriminella gängen åt vilka polisen misstänker att vapnen var ämnade.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.