Bandidosledares båt sjönk - greps av polis

Kustbevakningen hittade två män med anknytning till Bandidos som flöt intill den sjunkande båten.


Det går inte så bra just nu för Bandidos. Nyligen dömdes Sverigepresidenten Mehdi Seyyed till sju års fängelse för hans inblandning i bilbomberna i Göteborg sommaren 2006. Och nu har en annan ledare ställt till det för sig. En person som sitter i Bandidos ledning samt en person med anknytning till det ökända mc-gänget greps för våld mot tjänsteman efter att deras segelbåt träffat en vågbrytare utanför Råå nära Helsingborg.

När Kustbevakningen i går kväll kom till platsen hittade man två män flytandes intill den sjunkande segelbåten. Båten, som har en koppling till Bandidos, sades vara på väg ut ur Råå hamn men hade drabbats av motorfel och mot en vågbrytare.

– När vi kom dit låg båten i marvatten. Varenda våg slog in och där var två personer som låg intill båten, säger Jim Gustavsson på Råås sjöräddningssällskap till HD.

När sedan polisen kom till platsen uppstod kaos. Enligt polisen fick man spruta pepparsprej och sätta handklovar på en av männen innan han lugnade ner sig.

Nu är en av männen misstänkt för våld mot tjänsteman medan den andre är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman.

Polises tror inte att det rör sig om nöjessegling och har därför undersökt båten. Länskriminalen, tullen och Kustbevakningens dykare gick igenom båten tillsammans med en narkotikahund.

– Vi ska undersöka båten. Anledningen till att vi är intresserade av den kan jag inte kommentera, säger Mats Lassén på länskriminalen till HD.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.