Gängkrig skakar Halmstad

Fem skottlossningar på mindre än en vecka. Allt mer tyder på krig mellan gängen.


Polisen ser nu ett allt tydligare mönster efter de fem skottlossningar som härjat Halmstad under den senaste veckan. Spåren pekar mot maffialiknande uppgörelser i den undre världen.

– Vissa saker tyder på att skottlossningarna hänger ihop. Det finns anledning att tro att det är en konflikt mellan rivaliserande kriminella gäng som ligger bakom, säger Joakim Sjölander, vakthavande befäl vid polisen i Halmstad, till Hallandsposten.

Polisen vill inte närmare gå in på vilka gäng det är som ligger i luven på varandra. Men uppgifter till tidningen talar om den värsta tänkbara konflikt - två uppstickargäng, båda kända för att ha nära till våldet, sägs stå mot varandra - de lokala avdelningarna av Bandidos och Original Gangsters.

– Vi försöker ta reda på vilka de involverade parterna är. Vi har viss information och tips om händelserna som vi arbetar med. Men vad det gäller kan jag inte gå in på, säger Joakim Sjölander.

De vilda skottlossningarna har skett mitt på öppen gata. Kulor har vinit rätt in i bostadsområden.

Och även om våldet än så länge inte riktas mot tredje man finns en uppenbar risk för att vem som helst kan hamna i skottlinjen.

– Dessa individer vänder i förstahand ilskan mot varandra och inte mot allmänheten. Men när vapen avlossas i bostadsområden finns det naturligtvis en risk att flera kan komma till skada.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!